Højere bundfradrag - helt gratis

Vi kan indberette dine lejeindtægter

Det høje bundfradrag er på 30.300 kr.

Opret en gratis konto på 2 minutter

Beskyt depositum hos LEJKA

Gratis hjælp til juridiske spørgsmål

Gælder også for fremleje

OPRET GRATIS KONTO

 

 

Bundfradrag Billede 5 (Postkort) (4)

KLIK HER

Vi er vilde med vores brugere!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad får jeg ud af at lade LEJKA indberette mine indtægter?
Hvis du lader LEJKA indberette dine huslejeindtægter, kan du få et højere bundfradrag for din udlejning. Med virkning fra 2021 er det nemlig et lovkrav, at lejeindtægter indberettes af en tredjepart, hvis man vil opnå det høje bundfradrag på 30.300 kr. Hvis du lader LEJKA indberette din husleje, er du altså bedre stillet. Hvis du selv indberetter, er fradraget derimod kun på 11.900 kr. Du kan derfor miste 18.400 kr. i fradrag, hvis du selv indberetter.

Hvilke boligtyper og udlejninger er omfattet?
Du kan få det høje bundfradrag, hvis du udlejer et eller flere værelser. Her er der ingen krav til længden af lejeperioden. Hvis du udlejer et hus eller en lejlighed, gælder reglerne derimod kun, hvis lejeperioden er på mindre end 12 måneder. Lejeperioden må gerne strække sig over to indkomstår, så længe at den samlede periode ikke er længere end 12 måneder.

Kan LEJKA indberette lejeindtægten for mig?
LEJKA kan som tredjepart indberette dine lejeindtægter til Skattestyrelsen, så du kan få det høje bundfradrag. Vi har modtaget registreringsbevis og dermed godkendelse fra Skattestyrelsen omkring dette i henhold til Ligningslovens §15 Q. På nuværende tidspunkt er vi i fuld gang med at implementere løsningen på hjemmesiden, så det bliver nemt for vores brugere at indberette deres lejeindtægter gennem LEJKA. 

Hvad skal jeg gøre for at indberette mit bundfradrag?
Skattestyrelsen vil meget snart udstede et link på LEJKAs hjemmeside, som du skal bruge til at registrere dig. Ved denne registrering får du et unikt ID, som skal oplyses til LEJKA. Nærmere information vil blive oplyst til brugerne, når det er fastlagt med Skattestyrelsen. 

I december 2020 bekræftede Skattestyrelsen skriftligt LEJKA omkring, at vi er godkendt til at indberette lejeindtægter som tredjepart. Godkendelsen skete i henhold til ligningslovens §15 Q. På dette tidspunkt var løsningen hos Skattestyrelsen dog ikke i effekt, og dette er desværre stadig tilfældet. Det betyder, at det rent teknisk ikke er blevet muligt for LEJKA, at indberette til Skattestyrelsens IT-systemer endnu. LEJKA arbejder kontinuerligt på at få den formelle registrering som kræves, sammen med Skattestyrelsen. Hvis du endnu ikke kører udlejning og husleje igennem LEJKA, skal du være opmærksom på, at du ikke kan få det høje bundfradrag i første omgang. Når LEJKA skal indberette lejeindtægten til Skattestyrelsen, er det en forudsætning at huslejen bliver indbetalt gennem os hver måned.

Klik her for at læse mere om reglerne for det højere bundfradrag

Hvad koster det at bruge LEJKA?
Alle LEJKAs tjenester, værktøjer og rådgivningsmuligheder er gratis, når vi beskytter lejers depositum og forudbetalte leje i lejeperioden. Når du er bruger, kan LEJKA kan dermed også indberette dine lejeintægter til Skattestyrelsen helt gratis. LEJKAs forretningsmodel bygger på, at vi investerer en del af depositummet, for dermed at kunne tilbyde vores platform gratis. Pengene du indbetaler, i form af depositum og forudbetalt leje, er sikret af en bankgaranti. Derfor er beløbet altid klar til udbetaling, når lejeforholdet slutter. Hvis du vil bruge vores service, således at du kan opnå det høje bundfradrag, skal du være opmærksom på at der som minimum skal deponeres 10.000 kr. hos LEJKA.

Hvad er fordelene ved at bruge LEJKA?
Der er mange fordele ved at være bruger af LEJKA. Vi hjælper med alle aspekter af lejeforholdet, lige fra indflytning til fraflytning. Desuden sørger vores juridiske eksperter for at alt bliver håndteret korrekt, så du kan fokusere på at være en god udlejer. Udover at kunne give dig det høje bundfradrag, tilbyder vi onlineværktøjer i form af digital lejekontrakt, huslejeregistrering, opbevaring af billeder, indflytningsrapport og meget andet. Vi træder også til med gratis konfliktløsning, hvis der eksempelvis opstår uenighed om depositummet. Her vil vores juridsike eksperter træffe træffe en afgørelse på under 30 dage, hvilketer betydeligt hurtigere end Huslejenævnet, hvor sager både er dyre og langsommelige. Ved at bruge LEJKA, sparer du altså både tid, penge og bekymringer.

OPRET KONTO

Vil du have et højere bundfradrag for din udlejning?

Hvad betyder de nye skatteregler for dig?

Hvis du lader en tredjepart indberettige din husleje, kan du opnå et forhøjet bundfradrag på 30.300 kroner. LEJKA er blandt de eneste på markedet, og så er vi gratis. 

BUNDFRADRAG
Jan (Left) Shadow

Det siger brugerne om LEJKA

Avatar image
Claus

Udlejer

Jeg vidste ikke, at man kunne få et højere bundfradrag ved at lade nogen indberette lejeindtægten. Nu har jeg fået LEJKA til at gøre det, og jeg sparer mange penge i skat hvert år. Og fordi jeg i forvejen har beskyttet depositummet hos dem, er det oven i købet helt gratis.

Avatar image
Sofie

Udlejer

LEJKA svarede super hurtigt på min besked, og de forklarede mig helt nede på jorden, hvordan reglerne fungerer. Det tog mindre end 24 timer at få det hele på plads, og nu sørger de for at indberette indtægterne fra mit lejemål til skattevæsnet - og jeg får det høje bundfradrag :-)

Avatar image
Emil

Udlejer

Wow! Jeg har lige fået et ekstra skattefradrag på over 18.000 kr. uden at røre en finger. Og så får jeg endda gratis adgang til en masse smarte funktioner på LEJKA.dk - f.eks. digital lejekontrakt, som jeg tidligere har betalt hundredevis af kroner for. Det er bare en total win-win!

Avatar image
Lene

Udlejer

Vi lejer fire værelser ud, og jeg skal hilse og sige, at der er rigeligt at se til - både det praktiske og så alt papirarbejdet. Man bliver ikke millionær på at være en lille privat udlejer, så det ekstra bundfradrag falder på et tørt sted. LEJKA ordner det hele for os, og det fungerer rigtig godt.

Vil du ringes op af en af vores rådgivere?

Indtast dine oplysninger nedenfor, og vi kontakter dig i det ønskede tidsrum.

Vi er vilde med vores brugere!