Opret digital lejekontrakt

✔ Udfyld på 15 minutter

Overhold lejeloven

Beskyt depositum hos LEJKA

Underskriv med MitID

 

UDFYLD LEJEKONTRAKT

Fordele ved at vælge LEJKA

Thumbnail Gglk

Vi gennemgår din lejekontrakt!

En lejekontrakt er kompliceret - lad LEJKA hjælpe dig!

✔ Specialister indenfor lejeret

Klares nemt over telefonen

Overhold lejeloven

✔ Undgå fejl og mangler

Gratis lejekontrakt, for medlemmer

Tryk på videoen og hør mere fra Jacob.

OPRET KONTO

5.000+ digitale lejekontrakter er underskrevet

Hos LEJKA er vi stolte af, at mere end 5.000 har udfyldt og underskrevet en lejekontrakt. Vi oplever udlejere og lejere finder vores løsning lejende let, uanset om de bruger vores lejekontrakt som en ubegrænset lejekontrakt, en tidsbegrænset lejekontrakt eller en fremlejekontrakt. 

Det har aldrig været nemmere at forene udlejere og lejere, nemt, sikkert og digitalt. Det ved vi, at I sætter pris på. Vores lejekontrakt er vores mest populære værktøj, og det forstår vi godt! Det er også derfor vi går så meget op i at give jer mere end bare en lejekontrakt skabelon. I stedet giver vi jer råd og vejledning fra advokater og juridiske eksperter hele vejen igennem - grundigt og sikkert. Det omfatter ikke selve huslejeniveauet. 

Vi ser frem til at endnu flere brugere vælger vores digitale lejekontrakt. Lad os gøre det lejende let for dig!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en lejekontrakt?
En lejekontrakt er en juridisk bindende skriftlig aftale mellem udlejer og lejer. En lejekontrakt beskriver et lejemål, en lejeaftale og lejeforholdets forpligtelser, regler og rettigheder. Lejekontrakten beskriver blandt andet lejeaftalens start, hvilke pengebeløb der skal betales (husleje, depositum og forudbetalt leje), lejemålets størrelse, brugsret af eksempelvis cykelkælder og vaskekælder, vedligeholdelseskrav, det medfølgende inventar samt aftaler i forhold til el, vand og varme. Standardlejekontrakten ved privatudlejning er lejekontrakt A9. Den bruger man både som tidsbegrænset lejekontrakt, som ubegrænset lejekontrakt og som fremlejekontrakt. I lejekontrakt A9 skal man især skal lægge mærke til paragraf 11, som beskriver lejemålets særlige vilkår. Her kan udlejer vælge at tilføje en række tilføjelser som for eksempel tidsbegrænset leje, forhold for husdyr og huslejereguleringer.

Hvorfor er en lejekontrakt vigtig?
Det er vigtigt at lave en lejekontrakt, så begge parter er enige om vilkårene for lejeaftalen. Lejekontrakten skaber tryghed og sikkerhed for udlejer og lejer, og derved minimeres risikoen for misforståelser og konflikter. LEJKA hjælper med at gøre processen nem og sikker ved at tilbyde en digital lejekontrakt, både hvad angår udfyldelse og efterfølgende underskrivelse.

Hvordan udfylder jeg en lejekontrakt med LEJKA?
Når du laver en lejekontrakt med LEJKAs online formular, skal du blot følge vores anvisninger og udfylde felterne i formularen. Vi anvender lejekontrakt A9, som er egnet som lejekontrakt for beboelse. Der er 12 sektioner med felter som skal udfyldes, og det tager ca. 15 minutter. Med vores hjælp er det ligetil, og vi kan hjælpe dig gennem din lejekontrakt fra A-Z, hvor vi giver dig en gennemgang af lejekontrakten, men ikke selve niveauet af huslejen. Hos LEJKA har vi hjulpet med over 5.000 lejekontrakter, så vi kender alle de vigtige elementer og faldgrupper i din lejekontrakt. Du kan selvfølgelig også udfylde lejekontrakten selv. Den kan nemt underskrives med NemID, og derefter findes under Mit LEJKA.

Hvad er særligt vigtigt at være opmærksom på?
Det er vigtigt, at du er opmærksom på de særlige vilkår i paragraf 11, som er det eneste sted i en lejekontrakt hvor der må laves tilføjelser. Her har udlejer mulighed for at inkludere undtagelser og forpligtelser der er gældende for den specifikke lejeaftale. Eksempelvis er det meget vigtigt at notere om det er en tidsbegrænset lejekontrakt. Ved at bruge vores digitale lejekontrakt, kan du nemt og overskueligt tilgå de særlige vilkår. Desuden kan du bruge vores standardformuleringer, lavet af advokater, som tager udgangspunkt i de hyppigst anvendte tilføjelser i en lejeaftale. Vi anbefaler at tilføje en husorden for lejemålet, der kan vedlægges som bilag. Hvis du er i tvivl om din lejekontrakt, kan du få rådgivning og hjælp til udfyldelsen af den.

Hvad sker der efter jeg har udfyldt min lejekontrakt?
Når udlejer og lejer har udfyldt den lejekontrakt på lejka.dk, sendes den til underskrivelse med NemID.  Efter at udlejer og lejer har underskrevet, vil den digitale lejekontrakt være tilgængelig for jer begge på Mit LEJKA. Her har I også adgang til LEJKAs andre værktøjer og funktioner. Heriblandt, en digital indflytningsrapport, deling af dokumenter og billeder samt lejers huslejebetalinger. Hvis jeres lejekontrakt skal ændres eller I opdager fejl, skal I kontakte LEJKA, som vil hjælpe jer.

Kan det passe at LEJKA er gratis?
Ja, det kan faktisk passe! Mange af LEJKAs værktøjer er 100 procent gratis, når vi beskytter depositum i lejeperioden. Vores forretningsmodel bygger på, at vi investerer en del af depositummet, således at vi kan i tilbyde vores platform gratis. Pengene er sikret af en bankgaranti hos Nordea, så I kan være sikre på at få hele beløbet tilbagebetalt, når lejeforholdet slutter.

Vi ønsker dog at depositum skal være på mindst 25.000 kr. Dette sikrer, at du undgår eventuelle gebyrer trukket fra dit indbetalte depositum når lejemålet afsluttes.
Vi forstår også, at lejeforhold kan variere. Vi har en minimumsperiode på 12 måneder. Hvis ikke dette kan imødekommes, vil der blive tillagt et samlet gebyr der svare til 89 kr om måned, for de resterende måneder.

Hvad er fordelene ved at bruge LEJKA?
Der er mange fordele ved at bruge LEJKA. Vi hjælper med alle aspekter af jeres lejeaftale, og sikrer, at alt bliver håndteret korrekt undervejs i jeres lejeperiode. Både udlejer og lejer har derfor gavn af vores platform. Ud over at beskytte depositum og tilbyde vores onlineværktøjer, træder vi til med rådgivning og konfliktløsning. Hvis der opstår uenighed om depositummet træffer vores juridiske eksperter og advokater en afgørelse på under 30 dage. Det er betydeligt hurtigere end Huslejenævnet, hvor sager kan koste mange tusinde kroner og søvnløse nætter. Du sparer altså både tid, penge og bekymringer ved at bruge LEJKA.

NemID og anden elektronisk signatur
Du kan underskrive med NemID. Du kan også benytte dig af andre online signeringstjenester.

 

Vi gør det nemt!

LEJKA gør det nemt, hurtigt og sikkert at udfylde og tilgå din digitale lejekontrakt. Når udlejer og lejer har underskrevet, vil den være tilgængelig for begge parter på Mit LEJKA. Du kan selvfølgelig også vælge at printe den, ligesom Oscar.

Vi kan hjælpe med råd og vejledning om din lejekontrakt. Ønsker I at få mere viden, kan I også læse en af vores mange artikler om lejekontrakten. Vi har blandt andet samlet alt du skal vide om tidsbegrænsede lejeaftaler og en tidsbegrænset lejekontrakt i artiklen her. Derudover har vi samlet alt du skal vide om fremleje og din fremlejekontrakt i artiklen her.

Uanset om du skal bruge din lejekontrakt til fremleje eller til udlejning af et værelse eller en lejlighed, kan vi hjælpe dig. Det er en lejekontrakt A9, som overholder lejeloven, både ved tidsbegrænset udlejning eller ubegrænset udlejning. Vores eksperter sørger for at din lejekontrakt passer til dit lejemål. Selve størrelsen af huslejen rådgiver vi ikke om, men vi kan hjælpe med at søge aktindsigt i huslejeniveauet i dit område. 

Thumbnail (1)

Klik her

Det siger brugerne om LEJKA

Avatar image
Claus

Udlejer

Jeg har været udlejer i flere år, men jeg vænner mig aldrig til at lave lejekontrakter. Der er altid en detalje, man glemmer, eller en paragraf, der driller. Det er en kæmpe tidsrøver. Nu har jeg lavet min første kontrakt online hos LEJKA, og det bliver helt sikkert ikke den sidste!

Avatar image
Oscar

Lejer

Det der med papirarbejde orker jeg simpelthen ikke. Det skal være nemt og hurtigt. Efter at min udlejer er begyndt at bruge LEJKA, har jeg fået fuldstændig styr på lejekontrakt osv. Jeg er "online-typen" der kan lide at have alle mine ting liggende oppe i skyen. Så det her er lige mig :-)

Avatar image
Mathilde

Lejer

Noget af det mest bøvlede ved at leje er lejekontrakten. Tidligere har jeg sendt den frem og tilbage med min udlejer og skrevet under på papir. Det er bare så gammeldags! Da jeg fik min seneste kontrakt til MitID-underskrift via LEJKA, tog det mindre end fem minutter.

Avatar image
Sofie

Udlejer

Da jeg hørte om LEJKAs digitale lejekontrakt, tænkte jeg "det kan umuligt være gratis". Jeg har tidligere betalt flere hundrede kroner for den slags, så jeg fik mig en glædelig overraskelse. Især det med at kontrakten underskrives med NemID giver en ekstra sikkerhed.

Blandt andet omtalt i - klik for at læse flere historier