Omtale i medierne

Her kan du se lidt af omtalen af LEJKA i forskellige medier. 
Kontaktinfo for pressen er nederst på siden.

image

Her er et udpluk af de medier LEJKA er omtalt i

image

Børsen

Børsen har skrevet en artikel om LEJKA.dk. Dejligt at netop den avis bringer det gode budskab ud.

Vores mission er primært via IT, at hjælpe mindre udlejere og lejere med, at få lavet en juridisk korrekt lejekontrakt og indflytningsrapport.
Så undgår man ofte problemer i lejeforholdet. Omkring 5000 sager har huslejenævnene hvert år. Vi er med til at bygge et solidt fundament for lejeforholdet fra begyndelsen af.

Hvordan kan alt det være gratis hos LEJKA? 
Det spørgsmål får vi dagligt i vores kundeservice. Vi har faktisk både en gratis løsning og et abonnement til 89 kr.
Vi kan gøre alle vores ydelser gratis, når vi beskytter depositummet i lejeforholdet. Når lejeforholdet slutter tilbagebetaler vi det fulde depositum. Vi investerer 50 procent af depositummet og får derved et afkast. Brugerne er sikret via en garanti, så de altid er sikre på at få depositummet igen.

Konceptet er kendt fra England, hvor virksomheden TDS har gjort det samme siden 2004, og holder 40 milliarder. TDS tilbyder på samme måde gratis ydelser, og lever af afkastet fra depositummet, som de beskytter.

AdvokatWatch

AdvokatWatch har skrevet en fin artikel om boligjagt til nye studerende.

Advokat Jan Blicher Grunnet tilbyder gratis rådgivning til kunder med nyt rådgivningsselskab LEJKA, som blandt andet får indtægter ved at investere lejeres depositum i værdipapirer.

Inspirationen til forretningsmodellen og platformen kommer fra Storbritannien, hvor det i alle lejeforhold er lovpligtigt at opbevare depositum hos en tredjepart, hvilket ifølge stifteren gør markedet milliardstort.

LEJKA tilbyder blandt andet udfærdigelse af kontrakter, konfliktløsning og opgørelse af tilgodehavender, og selskabets målgruppe er særligt mindre udlejninger af værelser og lejligheder.

Ordningen omkring aktieinvesteringer med deposita er bundet op på garantier, således at de betalte deposita ikke forsvinder under en voldsom nedtur på værdipapirmarkedet. Jan Blicher Grunnet, der har en fortid hos Kromann Reumert, og som nu driver advokatforretningen Cortek Law.

Advokaten sigter efter at udvide konceptet til store dele af Skandinavien og Tyskland, og han vil ikke afvise, at LEJKA kan blive børsnoteret.

image
image

FINANS

FINANS har bragt LEJKAs adm. direktør Jan Blicher Grunnets debatindlæg "Bristede boligdrømme, snydepelse og en minister der blunder".

I begyndelsen af august blev årets største boligjagt skudt i gang. 67.425 unge fik besked om, at de er kommet ind på et videregående studium. Desværre er august også årets største jagtsæson for boligsvindlere.

Svindlerne kender jeg udmærket som advokat. Dem der for eksempel negler de unges lejedepositummer og på den måde scorer 20.000 kroner. Det er der mange eksempler på hvert eneste år, og jeg synes det er uholdbart i et retssamfund.

Jeg vil gerne hjælpe boligminister Kaare Dyvad Bek med at ændre på det og har en løsning, der kan realiseres i morgen. Det kræver en lovændring, som fylder en linje. Den burde været til at få vedtaget i Folketinget, da den både er gratis for statskassen og lejeparterne.

Mit forslag er, at det fremover skal være en uvildig tredjepart, der opbevarer depositummet i lejeperioden. Derved får vi flyttet depositummet uden for rækkevidde af de snydepelse, som går efter unge mennesker, der ikke kender den by, som de skal flytte til eller lejelovgivningen.

Der er i hvert fald behov for at tænke i nye baner for at komme svindlen med depositummer til livs.

Læs hele debatindlægget her

FinansWatch

FinansWatch har skrevet en fin artikel om LEJKA. Tak til Finn og resten af redaktionen for, at tage sig tid til, at skrive om, hvad vi render og laver.

Hos LEJKA, hjælper vi udlejer og lejer med, at få lavet juridisk korrekte lejekontrakter og indflytningsrapporter. Problemer i lejeforholdet er hvert år skyld i omkring 5000 sager, der ender i huslejenævnet. Derfor sætter vi en stor ære i, at kunne hjælpe de danske udlejere og lejere med, at bygge et solidt fundament for lejeforholdet fra begyndelsen af.

Hvordan kan det være gratis?
Det spørgsmål får vi dagligt i vores kundeservice. Vi har faktisk både en gratis løsning og et abonnement til 89 kr.
Når vi beskytter depositummet i lejeperioden, har vi mulighed for, at kunne gøre alle vores ydelser gratis. Det kan vi, da vi investerer 50 procent af depositummet og får et afkast heraf. Alle vores brugere er beskyttet af en garanti gennem Nordea, der sikrer at alle brugere altid er sikre på, at få det fulde depositum igen.

image
Til Pressesiden Kopi (5)

Råd 1. Se lejemålet i virkeligheden

Advokat Jan Blicher Grunnets første råd til de unge er, at uanset om man søger bolig i den anden ende af landet i forhold til, hvor man selv bor i forvejen, skal man gøre, hvad man kan for at se boligen i virkeligheden. Hvis det er umuligt at dukke op fysisk, så aftal et videomøde.

Derudover kan man også gøre et par ekstra ting. Eksempelvis kan man meget nemt slå op, hvem der ejer lejligheden. Hvis det ikke er ejeren, der lejer den ud, skal man se bevis på, hvorfor vedkommende alligevel har ret til at udleje stedet, siger han.

Ifølge Jan Blicher Grunnet havde en person sidste år sågar oprettet et lejemål online og fremvist det til 30 bolighungrende unge, som alle troede, at de havde en aftale med udlejeren og derfor overførte et depositum til ham. Ingen af dem fik dog glæde af boligen - det gjorde kun "udlejeren", som selv boede der og netop havde tjent en masse penge.

Det ses i det hele taget jævnligt, når boligjagten i sommermånederne er på sit højeste, at der oprettes falske annoncer for lejemål. Derfor er det vigtigt at have set stedet, så man som lejer ved, at det eksisterer og så man ved, hvad man takker ja til.

Læs artiklen her

Råd 2. Match med andre beboere

Mange af de unge, der flytter til storbyerne for at studere, kommer til at bo sammen med andre mennesker i huse eller lejligheder, hvor man deler diverse fællesarealer. Det giver anledning til endnu flere råd.

Det er vigtigt, hvis man skal leje et værelse, at man sætter sig sammen med sin udlejer og får afstemt nogle ting. Er det for eksempel et sted, hvor der gerne må være fest hver weekend, eller foretrækker samboerne eller man selv et mere stille hjem? Hvordan gør man med rengøring - skiftes man og har man de samme standarder? Er det ok, at den ene altid køber toiletpapir og opvaskesæbe, hvis bare den anden overfører 30 kroner?

Der er mange bittesmå ting, man kan blive irriterede på hinanden over. Derfor er det godt at få afstemt den slags fra starten og mærke efter, om det er et match og om man passer til at bo sammen, siger han.

Råd 4 (1)
Par med nøgle 1

Råd 3. Lav indflytningsrapport

Så snart du er flyttet ind i din nye lejebolig, er det vigtigt også at få lavet en indflytningsrapport.

Indflytningsrapporten glemmer folk ofte. Men når du flytter ind, så sørg for at få taget billeder af, hvordan lejemålet ser ud. Hvis der står en plante i hjørnet, man har vandet lidt for meget, og der er en brun plet under, kan du tjekke på billederne, om den også var der, da du flyttede ind. På samme måde hvis du man får besøg af nogle i høje hæle, så kan man tjekke, om hakkerne i gulvet var der inden. Når man engang skal flytte ud, kan man på den måde skilles som venner, siger Jan Blicher Grunnet.

Læs artiklen her

Råd 4. Hav en kontrakt inden indflytning

Det er vanvittigt vigtigt, at man får lavet en lejekontrakt fra starten. Den skal være på plads, inden man flytter ind. På den måde har man på skrift, hvad den aftalte husleje lyder på, hvor længe man skal bo der, om lejen er tidsbegrænset og hvordan man skal efterlade værelset eller lejligheden, når man flytter ud. Det er meget vigtigt at få det juridiske i orden. Hvis man får styr på det fra starten, gør det, at man risikerer meget færre problemer senere hen, siger Jan Blicher Grunnet.

Forud for indflytning skal der også indbetales et depositum i langt de fleste tilfælde. I den forbindelse har advokaten også et andet råd.

Som lejer kan man komme ud for, at man bliver bedt om at overføre pengene til en udenlandsk konto. Får man ikke registrerings- og kontonummer at overføre til, men derimod en IBAN- og en SWIFT-kode, kan man være sikker på, at der er tale om et udenlandsk kontonummer.

Som tommelfingerregel skal man undlade at overføre penge ud af landet. Det er trods alt et lejemål i Danmark, der er tale om, siger advokaten.

Læs artiklen her

Pressesiden Råd 2. Kopi

LOUD

Interview om, hvad der er vigtigt, når man skal udleje

Radio Loud
Drenge Der Laver Mad (1)

Du kan finde forskellige råd på Folketiende, MSN, Loud ... Nogle af de gode råde råd er: 

- Der er jo virkelig pres på, og der er mange om buddet. Det er svært at finde bolig, og derfor er det vigtigt at man stopper op og mærker efter, om det er det rigtige.
- Se boligen i virkeligheden. Hvis det er umuligt at dukke op fysisk, så aftal et videomøde.
- Derudover kan man også gøre et par ekstra ting. Eksempelvis kan man meget nemt slå op, hvem der ejer lejligheden. Hvis det ikke er ejeren, der lejer den ud, skal man se bevis på, hvorfor vedkommende alligevel har ret til at udleje stedet, siger han. 
- Det er vanvittigt vigtigt, at man får lavet en lejekontrakt fra starten. 
 - Overfør ikke penge ud af landet.  
- Indflytningsrapporten glemmer folk ofte. Få taget billeder af, hvordan lejemålet ser ud. Hvis der står en plante i hjørnet, man har vandet lidt for meget, og der er en brun plet under, kan du tjekke på billederne, om den også var der, da du flyttede ind.  
- Det er vigtigt, hvis man skal leje et værelse, at man sætter sig sammen med sin udlejer og får afstemt nogle ting. Det kunne være fest, rengøring og indkøb. 

Pressekontakt

Er du journalist eller har brug for information om LEJKA i anden sammenhæng, er du velkommen til at kontakte os.
Klik her for at downloade en ZIP-fil med logo som PNG og JPEG (kontakt os for andre filtyper og formater).Jan Blicher Grunnet
Adm. direktør

Mobil +45 27 83 84 00
E-mail jan@lejka.dk