Opret gratis digital lejekontrakt

✔ Udfyld på 15 minutter

Overhold lejeloven

Beskyt depositum hos LEJKA

Underskriv med NemID

Fri juridisk support

 

UDFYLD LEJEKONTRAKT
image

Det siger brugerne om LEJKA

Avatar image
Claus

Udlejer

Jeg har været udlejer i flere år, men jeg vænner mig aldrig til at lave lejekontrakter. Der er altid en detalje, man glemmer, eller en paragraf, der driller. Det er en kæmpe tidsrøver. Nu har jeg lavet min første kontrakt online hos LEJKA, og det bliver helt sikkert ikke den sidste!

Avatar image
Oscar

Lejer

Det der med papirarbejde orker jeg simpelthen ikke. Det skal være nemt og hurtigt. Efter at min udlejer er begyndt at bruge LEJKA, har jeg fået fuldstændig styr på lejekontrakt osv. Jeg er "online-typen" der kan lide at have alle mine ting liggende oppe i skyen. Så det her er lige mig :-)

Avatar image
Mathilde

Lejer

Noget af det mest bøvlede ved at leje er lejekontrakten. Tidligere har jeg sendt den frem og tilbage med min udlejer og skrevet under på papir. Det er bare så gammeldags! Da jeg fik min seneste kontrakt til NemID-underskrift via LEJKA, tog det mindre end fem minutter.

Avatar image
Sofie

Udlejer

Da jeg hørte om LEJKAs digitale lejekontrakt, tænkte jeg "det kan umuligt være gratis". Jeg har tidligere betalt flere hundrede kroner for den slags, så jeg fik mig en glædelig overraskelse. Især det med at kontrakten underskrives med NemID giver en ekstra sikkerhed.

Thumbnail (1)

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en lejekontrakt og hvorfor er den vigtig?
En lejekontrakt er en juridisk bindende skriftlig aftale mellem udlejer og lejer. Typeformular A9 er den gældende standardlejekontrakt ved privatudlejning. Den inkluderer alle de varierende forhold som antal kvadratmeter, antal værelser, husleje, depositum og meget mere. Der skal især lægges mærke til §11, som beskriver de særlige vilkår. Her kan udlejer vælge at tilføje en række undtagelser og tilføjelser. Eksempler på tilføjelser i §11 kunne være tidsbegrænset leje, forhold for husdyr, huslejereguleringer mv. Det er vigtigt at lave en lejekontrakt, så begge parter er enige om vilkårene for lejeforholdet. Lejekontrakten skaber tryghed og sikkerhed for både udlejer og lejer, og derved minimeres risikoen for misforståelser og konflikter. LEJKA hjælper med at gøre processen nem og sikker ved at tilbyde lejekontrakten digitalt, både hvad angår udfyldelse og efterfølgende underskrivelse.

Hvordan udfylder jeg en lejekontrakt med LEJKA?
Når du laver en lejekontrakt med LEJKAs onlineformular, skal du blot følge vores anvisninger og udfylde felterne i formularen. Der er 12 sektioner med felter, som skal udfyldes, og det tager ca. 15 minutter. Vi anvender typeformular A9, som er standardkontrakten for privatudlejning til beboelse. Med vores hjælp er det helt ligetil, og har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad er særligt vigtigt at være opmærksom på?
Det er vigtigt, at du er meget opmærksom på de særlige vilkår i §11. Her har du mulighed for at inkludere tilføjelser og afvigelser til de almindelige bestemmelser i lejekontrakten. Denne paragraf er det eneste sted i lejekontrakten, hvor der må laves tilføjelser. Ved at bruge vores onlineformular, er du sikret mod denne type fejl. Det kan ligeledes være vigtigt at tilføje en husorden, der skal vedlægges som bilag. Hvis du er i tvivl om §11, kan du få gratis rådgivning hos LEJKA, og du kan desuden bruge vores standardformuleringer, som tager udgangspunkt i de hyppigst anvendte tilføjelser og afvigelser.

Hvad sker der efter jeg har udfyldt lejekontrakten?
Når du har udfyldt lejekontrakten, sender du den til underskrivelse med NemID via vores samarbejdspartner esignatur. Efter at både du og din lejer har underskrevet kontrakten, vil den være tilgængelig for jer begge på Mit LEJKA. Her har I også adgang til alle LEJKAs andre værktøjer, bl.a. deling af dokumenter og billeder samt overblik over huslejebetalinger.

Kan det passe at LEJKA er gratis?
Ja, det kan det faktisk. Alle LEJKAs tjenester og rådgivning er 100 procent gratis, så længe vi beskytter depositummet i lejeperioden. Vores forretningsmodel bygger på, at vi investerer en del af depositummet, og på den måde kan vi tilbyde vores platform gratis. Pengene er sikret af en bankgaranti, så I kan være sikre på at få hele beløbet tilbagebetalt, når lejeforholdet slutter.

Hvad er fordelene ved at bruge LEJKA?
Fordelene ved at bruge LEJKA er mange. Vi hjælper med alle aspekter af lejeforholdet, og vi sikrer, at alt bliver håndteret korrekt. Både udlejer og lejer har derfor gavn af vores platform. Ud over at beskytte depositummet og tilbyde onlineværktøjer, træder vi også til med gratis konfliktløsning, hvis der opstår uenighed om depositummet. Vi træffer en afgørelse på under 30 dage - det er betydelig hurtigere end sager ved Huslejenævnet, som desuden kan koste mange tusinde kroner og søvnløse nætter. Du sparer altså både tid, penge og bekymringer ved at bruge LEJKA.