Opret gratis digital lejekontrakt

✔ Udfyld på 15 minutter

Overhold lejeloven

Beskyt depositum hos LEJKA

Underskriv med NemID

Fri juridisk support

 

UDFYLD LEJEKONTRAKT
Thumbnail (1)

Klik her

Vi er vilde med vores brugere!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en lejekontrakt og hvorfor er den vigtig?
En lejekontrakt er en juridisk bindende skriftlig aftale mellem udlejer og lejer. Kontrakten beskriver lejemålet og lejeforholdets forpligtelser, regler og rettigheder. Den beskriver blandt andet lejeforholdets start, hvilke pengebeløb der skal betales (husleje, depositum og forudbetalt leje), lejemålets størrelse, brugsret af eksempelvis cykelkælder og vaskekælder, vedligeholdelseskrav, det medfølgende inventar samt aftaler i forhold til el, vand og varme. Standardlejekontrakten ved privatudlejning er typeformular A9, hvor man især skal lægge mærke til §11, som beskriver lejemålets særlige vilkår. Her kan udlejer vælge at tilføje en række undtagelser tilføjelser som for eksempel tidsbegrænset leje, forhold for husdyr og huslejereguleringer. Det er vigtigt at lave en lejekontrakt, så begge parter er enige om vilkårene for lejeforholdet. Lejekontrakten skaber tryghed og sikkerhed for udlejer og lejer, og derved minimeres risikoen for misforståelser og konflikter. LEJKA hjælper med at gøre processen nem og sikker ved at tilbyde lejekontrakten digitalt, både hvad angår udfyldelse og efterfølgende underskrivelse.

Hvordan udfylder jeg en lejekontrakt med LEJKA?
Når du laver en lejekontrakt med LEJKAs online formular, skal du blot følge vores anvisninger og udfylde felterne i formularen. Vi anvender typeformular A9, som er standardkontrakten for privatudlejning til beboelse. Der er 12 sektioner med felter som skal udfyldes, og det tager ca. 15 minutter. Med vores hjælp er det ligetil, og har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad er særligt vigtigt at være opmærksom på?
Det er vigtigt, at du er opmærksom på de særlige vilkår i §11, som er det eneste sted i Lejekontrakten hvor der må laves tilføjelser. Her har udlejer mulighed for at inkludere undtagelser og forpligtelser der er gældende for det specifikke lejemål. Ved at bruge vores onlineformular, kan du nemt og overskueligt tilgå de særlige vilkår i §11. Desuden kan du bruge vores standardformuleringer, som tager udgangspunkt i de hyppigst anvendte tilføjelser og afvigelser. Vi anbefaler udlejer at tilføje en husorden for lejemålet, der kan vedlægges som bilag i onlineformularen. Hvis du er i tvivl om din lejekontrakt og §11, kan du få gratis rådgivning hos LEJKA, som desuden kan hjælpe med at gennemgå din kontrakt. 

Hvad sker der efter jeg har udfyldt lejekontrakten?
Når du har udfyldt lejekontrakten på lejka.dk, sender du den til underskrivelse med NemID.  Efter at både udlejer og lejer har underskrevet kontrakten, vil den være tilgængelig for jer begge på Mit LEJKA. Her har I også adgang til LEJKAs andre værktøjer og funktioner. Heriblandt, digital indflytningsrapportdeling af dokumenter og billeder samt fælles overblik over huslejebetalinger.

Kan det passe at LEJKA er gratis?
Ja, det kan faktisk passe! Alle LEJKAs tjenester og rådgivning er 100 procent gratis, når vi beskytter depositummet i lejeperioden. Vores forretningsmodel bygger på, at vi investerer en del af depositummet, således at vi kan i tilbyde vores platform gratis. Pengene er sikret af en bankgaranti hos Nordea, så I kan være sikre på at få hele beløbet tilbagebetalt, når lejeforholdet slutter.

Hvad er fordelene ved at bruge LEJKA?
Der er mange fordele ved at bruge LEJKA. Vi hjælper med alle aspekter af dit lejeforhold, og sikrer, at alt bliver håndteret korrekt. Både udlejer og lejer har derfor gavn af vores platform. Ud over at beskytte depositummet og tilbyde vores onlineværktøjer, træder vi til med gratis rådgivning og konfliktløsning. Hvis der opstår uenighed om depositummet træffer vores juridiske eksperter en afgørelse på under 30 dage. Det er betydligt hurtigere end Huslejenævnet, hvor sager desuden kant koste mange tusinde kroner og søvnløse nætter. Du sparer altså både tid, penge og bekymringer ved at bruge LEJKA.

 

Vi gør det nemt!

LEJKA gør det nemt, hurtigt og sikkert at udfylde og tilgå din digitale lejekontrakt. Når udlejer og lejer har underskrevet, vil den være tilgængelig for begge parter på Mit LEJKA. Du kan selvfølgelig også vælge at printe den, ligesom Oscar.

Det siger brugerne om LEJKA

Avatar image
Claus

Udlejer

Jeg har været udlejer i flere år, men jeg vænner mig aldrig til at lave lejekontrakter. Der er altid en detalje, man glemmer, eller en paragraf, der driller. Det er en kæmpe tidsrøver. Nu har jeg lavet min første kontrakt online hos LEJKA, og det bliver helt sikkert ikke den sidste!

Avatar image
Oscar

Lejer

Det der med papirarbejde orker jeg simpelthen ikke. Det skal være nemt og hurtigt. Efter at min udlejer er begyndt at bruge LEJKA, har jeg fået fuldstændig styr på lejekontrakt osv. Jeg er "online-typen" der kan lide at have alle mine ting liggende oppe i skyen. Så det her er lige mig :-)

Avatar image
Mathilde

Lejer

Noget af det mest bøvlede ved at leje er lejekontrakten. Tidligere har jeg sendt den frem og tilbage med min udlejer og skrevet under på papir. Det er bare så gammeldags! Da jeg fik min seneste kontrakt til NemID-underskrift via LEJKA, tog det mindre end fem minutter.

Avatar image
Sofie

Udlejer

Da jeg hørte om LEJKAs digitale lejekontrakt, tænkte jeg "det kan umuligt være gratis". Jeg har tidligere betalt flere hundrede kroner for den slags, så jeg fik mig en glædelig overraskelse. Især det med at kontrakten underskrives med NemID giver en ekstra sikkerhed.